»Hmelj morajo zdaj poškropiti z aminokislinami, da ne bo ovenel.«
»Če kmalu hmelja ne spravimo na vodila, smo pogoreli. Potem hmelj lahko samo še pokosimo.«
»Zaradi izredne arome slovenski hmelj iščejo vsi svetovni pivovarji.«
»Zelenjava, ki jo pridelujejo prebivalci v bližini nasadov hmelja, je polna zanosov fitofarmacevtskih sredstev.«
»Imamo že 12 odličnih dišavnih sort, ki jih sproti ščitimo, tako smo pred dvema letoma pridobili zaščiteno geografsko oznako Štajerskega hmelja.«
»Začelo se je v letu 2015, ko sem slučajno eno jutro na poti v službo sredi nasada hmelja opazila goro plastičnih lončkov.«
»Z žičnic, ki še stojijo, lahko rečem, da je na tla popadalo polovico hmelja. Tistega, ki pa je ostal gor, pa je oklestila toča.«
»Letos smo finalistke obiskovale Braslovče, kjer smo s kuhanjem slovenskih dobrot zbirale donacije za bolnišnično posteljo za starejše občane in se tudi preizkusile v nabiranju hmelja.«
»Ko sem prišel na njivo, me je skoraj zadela kap. Veter je na tla podrl žičnico z osmimi hektarji hmelja. Žičnico, ko pade, ne moremo več pobrati, jo bo treba za naslednje leto narediti novo.«
»Tudi letošnji avgust je potrdil star rek, da avgust hmelj da ali ga vzame. Izkazalo se je namreč, da sta avgustovska obilica padavin na začetku meseca in v nadaljevanju obdobje visokih dnevnih temperatur okoli 35 stopinj Celzija vplivala predvsem na pridelek poznih sort, kjer je pridelek manjši, kot smo predvidevali.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju